Activităţi bilaterale

CRESC ÎN VRANCEA! Copiii remigraţi în Vrancea – sprijiniți, educați, consiliați!

 

Proiectul CRESC în Vrancea! a vizat valorificarea expertizei internaţionale în organizarea activităţilor proiectului şi în resursele educaţionale dezvoltate prin proiect. În acest scop au fost desfăşurate 2 activităţi bilaterale care să faciliteze colaborarea cu InterCultural Iceland şi stabilirea unor noi contacte instituționale cu parteneri din Islanda:

–  vizită de studiu pentru analiza activităţilor instituţiilor publice din Islanda privind migrația şi remigraţia şi dezvoltarea de reţele de colaborare;

–  vizită de studiu şi ateliere de lucru pentru analiza serviciilor psiho-educaţionale pentru migranţi şi remigranţi în Islanda şi dezvoltarea de reţele de colaborare.

Aceste activităţi au facilitat analiza procedurilor şi practicilor instituţiilor publice şi educaţionale din Islanda în ceea ce priveşte integrarea socială, culturală şi educațională a copiilor migrați şi remigraţi, desfășurarea unor ateliere de lucru la sediul InterCultural Iceland şi vizite de lucru la instituţii publice şi private furnizoare de servicii educaţionale pentru identificarea şi transferul bunelor practici.