DIGILIT

Empowering Digital Literacy in a Transforming World

Finanțator: European Commision

Program de finanțare: Erasmus + KA2

Valoarea totală a proiectului: 57.720 euro

Tipul proiectului: parteneriat strategic – educația adulţilor

Codul de identificare al proiectului: 2018-1-DE02-KA204-005030

Perioada de implementare: 01.10.2018-31.08.2020 (23 luni)

Beneficiar: Weltgewandt. Institut für interkulturelle politische Bildung e.V. (Berlin, Germania)

Parteneri: COOPETIC (Paris, Franţa), Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Vrancea (Focşani, România), Asociacion Malaguena De Educacion Y Formacion Europea (Malaga, Spania)

ONLINE WIKI   –   http://digiwiki.weltgewandt-ev.de/

Despre ce este vorba?

Trăim într-o lume în transformare, ce include digitalizarea. Pandemia de coronavirus a condus la o creștere a utilizării mijloacelor digitale în toate sectoarele de activitate și la toate categoriile de  vârstă. Pe lângă schimbările de la nivelul utilizării tehnologiei, au apărut și schimbări în ceea ce privește comportamentul individului, modul de conviețuire în societate, schimbări la nivel politic, la nivel social, la nivel ducațional.

A înțelege noul, a-l aborda cu încredere, a dezvolta maturitatea digitală reprezintă un obiectiv de învățare pentru toată lumea. Aceasta a fost și ideea care a stat la baza proiectării și realizării acestei pagini WIKI.

Cui se adresează platforma?

Conținutul Wiki creat este util pentru formatorii din domeniul educației adulților, dar și pentru toți cetățenii europeni preocupați de evoluția și viitorul societății.

Ce oferim?

Digitalizarea este un proces care presupune și promovează schimbarea tehnologică, aduce schimbări pentru întreaga societate și este încadrat politic. Alfabetizarea digitală nu înseamnă numai adaptarea la schimbările tehnologice în cel mai bun mod posibil. Dezvoltarea cunoștințelor și abilităților tehnologice se realizează în paralel cu creșterea nivelului de conștientizare a importanței digitalizării pentru viața de zi cu zi, precum și cu creșterea nivelului de conștientizare a necesității  valorificării digitalizării pentru menținerea și creșterea nivelului de bunăstare al tuturor adulților și  al tuturor cetățenilor.

În acest scop, în pagina noastră Wiki regăsiți o serie de informații. Mai mult, am proiectat și inserat o serie de metode de educație formală și nonformală ce pot fi utilizate în activitățile de formare a adulților. Toate metodele prezentate au fost testate în ateliere de formare a adulților.

Cine a creat conținuturile Wiki?

Autorii conținuturilor din pagina wiki sunt formatori pentru adulți din Germania, Franța, România și Spania. Ideea care a fundamentat acest parteneriat a fost aceea de a valorifica experiența și expertiza diferită de profesori de informatică, profesori consilieri școlari, ingineri, formatori pentru adulți, psihologi și experți în științe sociale ce lucrează în mod direct în domeniul educației formale și nonformale a adulților.

Lectură plăcută! Nu uitați să scrieți comentariile dumneavoastră! Contactați-ne pentru informații suplimentare!